این نوع دیفرانسیل برخلاف دیفرانسیلهای معمولی، هنگام کاهش اصطکاک یکی از چرخهای محرک با زمین، از لغزش چرخ محرک دیگری جلوگیری میکند. برای مثال اگر یکی از چرخهای محرک به هر دلیلی مانند حرکت در برف یا گِل، اصطکاک خود را از دست بدهد، مکانیزم دیفرانسیل لغزش محدود، نیرو را به چرخ محرک با اصطکاک بیشتر ارسال میکند تا خودرو پایدارتر شود و مانع از لغزش چرخها بشود.
این نوع دیفرانسیل دارای یک کلاچ چندصفحهای فولادی بر روی هر یک از دنده پلوسها است و بهصورت هزار خار به دنده پلوس متصل میشود. این صفحههای فولادی دارای زبانههایی هستند که در محفظه هوزینگ قرار گرفته و زمانی که کلاچ درگیر میشود، صفحهها به یکدیگر نیرو وارد میکنند و درنهایت هوزینگ و دنده پلوس قفل میشود و نیرو به پلوس و چرخها ارسال میگردد و دنده پلوس با هوزینگ یکپارچه میشود. دراینبین فنرهایی هم برای قفل سریعتر وجود دارند.
ضریب دیفرانسیل یا final drive چیست؟
هنگامیکه کرانویل یک دور کامل میزند، پینیون بیشتر از یک دور حول محور خود دور میزند. تعداد دورهای پینیون و کرانویل، بر روی گشتاور و سرعت چرخها تأثیرگذار است. کرانویل و پینیون درمجموع دارای دو عدد هستند یکی تعداد دورهای کرانویل و دیگری تعداد دورهای پینیون. برای مثال دیفرانسیلی که ضریب ۱۱-۳۹ دارد یعنی هنگامیکه پینیون ۳۹ دور و کرانویل ۱۱ دور بزند، این دو قطعه درست در مکان اولیه خود نسبت به یکدیگر قرار میگیرند. برای به دست آوردن نسبت دنده دیفرانسیل که با نماد i شناخته میشود باید عدد کرانویل را به عدد پینیون تقسیم کنیم. عدد بهدستآمده هرچه به عدد ۱ نزدیکتر باشد دیفرانسیل و سرعت نهایی چرخها سریعتر و هرچه عدد بهدستآمده بزرگتر باشد، دیفرانسیل و چرخها گشتاور بیشتری دارند اما بر روی حداکثر سرعت تأثیر منفی میگذارد.
در مطالب آینده عملکرد پلوسها را با هم بررسی میکنیم.